Anna Anosowicz

Informacje

Rok urodzenia: 1982

Polska scenograf. Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich.

 

 

Znajomość języków:

angielski – biegle,

włoski – komunikatywnie,

hiszpański - podstawowy

rosyjski – podstawowy

 

Wykształcenie

2002 - 2006 - studia na Politechnice Szczecińskiej, kierunek: Architektura i Urbanistyka

 

Filmografia

2020 - Jakoś to będzie, reż. Sylwester Jakimow

2020 - Najmro. Kocha, kradnie, szanuje, reż. Mateusz Rakowicz

2019 - Mr. Jones, reż. Agnieszka Holland

2018 1983, reż. Agnieszka Holland, Kasia Adamik

2018 NINA, reż. Olga Chajdas,

2018 53 WOJNY, reż. Ewa Bukowska

2018, EXTERMINATOR, reż. Michał Rogalski

2016, DZIKIE RÓŻE, reż. Anna Jadowska,

2016, POWIDOKI, reż. Andrzej Wajda,

2015, KARBALA, reż. Krzysztof Łukaszewicz,

2015, SUGIHARA CHIUNE, reż. Cellin Gluck,

2015, NOWY ŚWIAT, reż. Elżbieta Benkowska, Michał Wawrzecki, Łukasz Ostalski,

2014, MIASTO 44, reż. Jan Komasa,

2013, OPERA Z MYDŁA, reż. Bodo Kox, Etiuda szkolna

2012, BYĆ JAK KAZIMIERZ DEYNA, reż. Anna Wieczur-Bluszcz

2012, JESTEŚ BOGIEM, reż. Leszek Dawid,

2012, MISJA AFGANISTAN, reż. Maciej Dejczer,

2011, DLACZEGO TUTAJ JESTEŚ, reż. Laurence Walsh,

2011, W CIEMNOŚCI, reż. Agnieszka Holland,

2009, PIKSELE, reż. Jacek Lusiński,