Scenografowie

Robert Dąbrowski

Informacje

Rok urodzenia: 1972

Karierę rozpoczął w roku 2000, 5 letnią praktyką u boku prof.Andrzeja Kreutz
Majewskiego, naczelnego scenografa Teatru Wielkiego i Opery Narodowej w
Warszawie. Od tego czasu pracuje nad scenografiami telewizyjnymi, filmowymi,
reklamowymi, teatralnymi i eventowymi oraz scenografiami do sesji fotograficz-
nych Współpracował wielokrotnie z zagranicznymi realizatorami.

 

Filmografia

FILM

2015 – Żyć nie umierać, reż. Maciej Migas,

2014 - The Cut, reż. Fatih Akin, scenografia Allan Starski,

2012 - Podejrzani Zakochani,reż. Sławomir Krynski,

2011 - Pokłosie,reż. Władyslaw Pasikowski, scenografia Allan Starskii,

2009 - Zamiana, reż. Konrad Aksinowicz,

2008 - Niech żyje pogrzeb !, reż. Dariusz Błaszczyk,

2007 - Scum -video instalacja reż. Wojtek Urlich / NYC,

REKLAMA

Współpraca z agencjami reklamowymi:

Saatchi&Saatchi, G7, BBDO,
Lowe GGK, McCann, Grey, PZL, EuroRSCG,
Publicis, DDB, Leo Burnett, Ogilvy One...
dla marek takich jak: Renalut, McDonald`s,
Plus Gsm, Kraft- Jacobs, Hochland, Samsung,
L&M, Procter&Gamble-Lenor, Nivea, Lay`s...

Wybrane projekty:

Stella Artois "Ice Skating Priest", reż. Jonathan Glazer,
Toyota, "Reflections", reż. Marek Dawid,
T-Mobile "Wielkie Pole Nagrod"reż. Thor Saevarsson,
Duplo, Ferrero, reż. Tracey Rowe,
Pilsner Ulrquel, reż. Michal Sabliński,scenografia Allan Starski,
VW "Każdy jest kimś", reż. Darek Kuc,
Ikea "Life without textiles", reż. Olivier Babinet,
Play Gsm, reż. Joachim Back,
Plus Gsm, reż. Joachim Back,


TV

2005-2012 - Szymon Majewski Show,TVN,produkcja Roch Star,
2008 - Ranking Gwiazd, Polsat produkcja Roch Star,
2009 - 2012, Kocham Cię Polsko,TVP2 produkcja Roch Star,
2010 - Just the 2 of us, TVN ,produkcja Roch Star,
od 2009 -  Kabarety, TVP2, produkcja TVP2,
2007 - MTV Unplugged Koncert, produkcja MTV Polska,

 

Video

Toffifee Christmas
Wedel
Big Milk Tropical
Tiger Prze
BETFAIR "HORSE RACING"
BETFAIR 'CHAMELEON'
HBO Grow up
Bank BPH
Olej Kujawski Zioła
Mąka Szymanowska
bzwbk jubileusz
Alior Bank Cyrkiel
Alior Bank Lokata 100-dniowa
Visa Ecommers
Allegro Pies
Allegro Home
IKEA
mbank wyścig
Nestle Scholler