Anna Anosowicz

Informacje

Rok urodzenia: 1982

Polska scenograf. Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich.

 

Wykształcenie

2002 - 2006 - studia na Politechnice Szczecińskiej, kierunek: Architektura i Urbanistyka

 

Filmografia

2017, 53 WOJNY, reż. Ewa Bukowska, Film w produkcji

2016, DZIKIE RÓŻE, reż. Anna Jadowska, Film w produkcji

2016, POWIDOKI, reż. Andrzej Wajda,

2015, KARBALA, reż. Krzysztof Łukaszewicz,

2015, SUGIHARA CHIUNE, reż. Cellin Gluck,

2015, NOWY ŚWIAT, reż. Elżbieta Benkowska, Michał Wawrzecki, Łukasz Ostalski,

2014, MIASTO 44, reż. Jan Komasa,

2013, OPERA Z MYDŁA, reż. Bodo Kox, Etiuda szkolna

2012, BYĆ JAK KAZIMIERZ DEYNA, reż. Anna Wieczur-Bluszcz

2012, JESTEŚ BOGIEM, reż. Leszek Dawid,

2012, MISJA AFGANISTAN, reż. Maciej Dejczer,

2011, DLACZEGO TUTAJ JESTEŚ, reż. Laurence Walsh,

2011, W CIEMNOŚCI, reż. Agnieszka Holland,

2009, PIKSELE, reż. Jacek Lusiński,