Scenarzyści

Magda i Mikołaj Korzyńscy

Informacje

MIKOŁAJ:
Scenarzysta, muzyk. Autor muzyki do licznych przedstawień teatralnych i teatru tv, współtwórca grupy kabaretowej "Negliż", członek Polskiej Akademii Filmowej.

Wykształcenie:
ZPSM im. F. Chopina w Warszawie - sekcja fortepianu na wydziale jazzu
studiował dziennikarstwo w Wyższej Szkole Komunikowania i Mediów Społecznych w Warszawie oraz nauki polityczne na UW

 

Nagrody


MIKOŁAJ:

Chłopaki nie płaczą:
- 2000 r. Złoty Granat na festiwalu komedii w Lubomierzu (Chłopaki nie placzą)
- 2000 - Internetowe Nagrody Filmowe - najlepszy film polski

Poranek Kojota:
- 2002 r. Brązowy Granat w Lubomierzu

 

Filmografia

Magdalena Korzyńska

2010 - ALL INCLUSIVE scenariusz - film fabularny

Mikolaj Korzyński

2015 - ZZIAJANI, scenariusz

2014 - BARON 24, scenariusz, serial tv,

2013 - 2015, SPOKOJNIE, TO TYLKO EKONOMIA!, scenariusz, serial tv,

2013, BOSCY W SIECI, scenariusz

2012 - PIOSENKA JEST DOBRA NA WSZYSTKO scenariusz - film fabularny
2010 - ALL INCLUSIVE scenariusz - film fabularny
2010 - JEŻ JERZY współpraca scenariuszowa
2010 - KUMPLE Z BOISKA scenariusz - serial 13-sto odcinkowy
2005 - DZIKI 2. POJEDYNEK Scenariusz (odcinki: 4, 6),
2004 - DZIKI Scenariusz,
2003 - SZYCIE NA GORĄCO Scenariusz,
2002 - HAKER Współpraca przy dialogach,
2002 - KRÓL PRZEDMIEŚCIA Scenariusz, Scenariusz-pomysł,
2001 - PORANEK KOJOTA Scenariusz,
2000 - CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ Scenariusz,
1998 - 9, 28, 38 w 13 POSTERUNEK Scenariusz,