Wojciech Nowak

Informacje

Rok urodzenia: 1957

 

Wykształcenie

1986 - Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi, 1982 - filologia polska na UJ

 

Nagrody

2008 - STYGMATYCZKA - Sopot (Krajowy Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru TV "Dwa Teatry")-Grand Prix za reżyserię,

1991 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA Kijów (Festiwal Młodości),

1991 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA Gdynia (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych) nagroda za reżyserię, 

1991 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA Gdynia (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych) Nagroda Specjalna Jury,

1991 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA Gdynia (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych), nominacja do nagrody za najlepszy film,

 

Filmografia

2010-2011- OJCIEC MATEUSZ, Reżyseria,

2009 - SIOSTRY, Reżyseria,

2004-2009 - RODZINA ZASTĘPCZA, Reżyseria,

2002-2010 - SAMO ŻYCIE, Reżyseria,

2001 - RODZINA ZASTĘPCZA, Reżyseria,

2000 - EGOIŚCI, Scenariusz,

1999 - KRUGERANDY, Reżyseria, Scenariusz,

1990 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA, Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

1990 - POŻEGNANIE JESIENI, Scenariusz,

1989 - 300 MIL DO NIEBA, Obsada aktorska,

1987 - LUDOŻERCA, Obsada aktorska,

1986 - WESELE, Reżyseria,

1986 - ENE - DUE, Współpraca reżyserska,

1986 - MAGIA KINA, Współpraca reżyserska,

1985 - JESIENNA NUDA, Reżyseria, scenariusz,

1985 - RAZEM, Reżyseria,

1984 - BULBULGOT, Reżyseria, Scenariusz,

1984 - LUNAPARK, Reżyseria,

1984 - KURACJA, Współpraca reżyserska,

TEATRY TV

2015 - ZARĘCZYNY, Reżyseria,

2010 - DOLINA NICOŚCI, Reżyseria,

2010- NAPIS, Reżyseria,

2007 - STYGMATYCZKA, Reżyseria,

2000 - GOLDEN JOE, Scenariusz, Reżyseria,

1999 - MAX I MAJA, Scenariusz, Reżyseria,

1997 - WIÓREK Scenariusz, Reżyseria,

1996 - DRZEWA UMIERAJĄ STOJĄC, Opracowanie tekstu, Reżyseria,

1996 - BŁĘKITNY ZAMEK, Scenariusz, Reżyseria,

1996 - BABCIA NA JABŁONI, Reżyseria,

1995 - WIELKI CZŁOWIEK DO MAŁYCH INTERESÓW, Reżyseria,

1995 - PAJĘCZYNA, Reżyseria,

1995 - KOBIETA BEZ SKAZY, Reżyseria,

1994 - UŚMIECH LOSU Reżyseria,

1994 - MAŁKA SZWARCENKOPF Reżyseria,

1991 - MĘŻCZYZNA Reżyseria,

1990 - BÓG Obsada aktorska (Bob),

1986 - DRZEWA UMIERAJĄ STOJĄC Scenariusz, Reżyseria,