Damian Kotzur

Informacje

Rok urodzenia: 1983

 

Wykształcenie

Wydział Radia i Telewizji im.Krzysztofa Kieślowskiego. Realizacja obrazu filmowego i telewizyjnego.

 

Nagrody

  • To, czego chcę nagroda im. Jana Machulskiego 2016 za najlepszą reżyserię 
  • To, czego chcę nagroda specjalna jury filmu krótkometrażowego na Polish Film Festival  Los Angeles
  • To, czego chcę brązowa Kijanka na Camerimage 2015
  • LEKCJA nagroda za najlepsze zdjęcia na Festiwalu Watersprite w Cambridge
  • LEKCJA - Przemyśl (Festiwal Kina Niezależnego CK OFF) Wyróżnienie w kategorii: kino studenckie
  • 21 DNI - Koszalin (Koszaliński Festiwal Debiutów Filmowych "Młodzi i Film") Wyróżnienie za krótkometrażowy film dokumentalny "za wzruszające i dowcipne ujęcie pozornie lekkiego tematu"
 

Filmografia

2017 - Wojenne dziewczyny - czołówka (zdjęcia),

2016 - Amerykański sen - zdj.

2015 - Powrót - film fab. - reż.

2014 - To czego chcę - film fab. - zdj. i reż.

2013 - 21 dni - film dok. dla Studia Munka - zdj. i reż.

2013 - Czas dużych przemian - teledysk - zdj.

2012 - Lekcja - film fab.- zdj. i reż.

2011 - Kwiat - film fab. - zdj. i reż.

 

Video

Big Milk Tropical - zdj.Damian Kotzur
Tymbark Malina/Mięta - reż.Amon Schulz,zdj.Damian Kotzur
Tymbark Cytryna/Mięta - reż.Amon Schulz,zdj.Damian Kotzur
Tymbark Boat - zdj.Damian Kotzur
Spot wizerunkowy TVN - reż.Robert Krawczyk, zdj.Damian Kotzur
Spot wizerunkowy TVN skrót - reż.Robert Krawczyk, zdj.Damian Kotzur
Malibracia.org.pl
Malibracia.org.pl
Microsoft
Microsoft Dzieci
Microsoft Studenci
X-box
Amber - zdj.Damian Kotzur
OralB Dentysta
Straag
Fisz Pył
Smyk
Bank Żywności