Marcin Filipowicz

 

Wykształcenie

Wydział Radia i Telewizji im.Krzysztofa Kieślowskiego w Katowicach (2007 - 2012)

Mistrzowska Szkoła Andrzeja Wajdy (Program Dokumentalny DOK PRO 2010-2011)

 

Nagrody

2015 - Trampkarze

Tirana (Międzynarodowy Festiwal Filmowy) Nagroda dla najlepszego krótkometrażowego filmu dokumentalnego

Nagroda Główna w Konkursie Krótkometrażowym - 6. Międzynarodowy Festiwal Producentów Filmowych REGIOFUN, Katowice

Wyróżnienie - Żubroffka, Białystok

2012 - Echo

Grand Prix w Konkursie Polskie Filmy Krótkometrażowe na 12. Międzynarodowym Festiwalu Filmowym T-mobile Nowe Horyzonty, Wrocław

Best International Short na 3. Ploiesti International Film Festival, Rumunia

2010 - 7109 km

Nagroda Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego w kategorii Najlepszy Film Dokumentalny

 

Filmografia

2015 - Trampkarze - reż.,scenariusz - film dok.

2014 - Galeria - reż., Montaż (montaż etiud), Dźwięk na planie

2014 - Lato Miłości - reż., scenariusz, montaż - film fab.

2012 - Echo - reż., scenariusz - film fab.

2011 - Mój tata Lazaro - reż., scenariusz - film dok.

2008 - 7109 km - reż.,scenariusz - film dok.

2008 - Pisuardessa, reż., scenariusz, montaż

2015 - Trampkarze ,

2014 - Galeria,

2014 - Summer of Love,

2012 - Echo,

2011 - My Father Lazaro ,

2008 - 7109 km,

2008 - Pisuardessa, 

 

Video

Microsoft Strażnik
PCK
Microsoft Studentka
Microsoft Ojciec i syn
BOHO
Social Campaign Refugees
House Autumn/Winter 2012
HOUSE DENIM AUTUMN/WINTER 2012
HOUSE SUMMER 2012 SAN FRANCISCO
Affidea