Autorzy zdjęć

Adam Bajerski, PSC

Informacje

Rok urodzenia: 1966

www.adambajerski.com

 

Nagrody

2014 - IMAGINE, Orzeł, Polska Nagroda Filmowa, Nominacja w kategorii: Najlepsze zdjęcia

2014 - IMAGINE, Nagroda PSC, Nominacja

2008 - SZTUCZKI Orzeł, Polska Nagroda Filmowa (nominacja) w kategorii: najlepsze zdjęcia
2007 - SZTUCZKI Łódź (do 1999 Toruń) (Międzynarodowy Festiwal Autorów Obrazu "Camerimage") Nagroda Główna na Przeglądzie Filmów Polskich
2007 - SZTUCZKI Gdynia (do 1986 Gdańsk) (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych) nagroda za zdjęcia
2004 - ZMRUŻ OCZY Tarnów (Tarnowska Nagroda Filmowa) statuetka "Paralaksy" - nagroda Stowarzyszenia Operatorów Filmu Fabularnego
2004 - ZMRUŻ OCZY Orzeł, Polska Nagroda Filmowa (nominacja) w kategorii: zdjęcia; za rok 2003
2004 - ZMRUŻ OCZY Nagroda im. Andrzeja Munka (przyznawana przez PWSFTviT) za lata 2003-2004
2003 - ZMRUŻ OCZY Września (Ogólnopolski Festiwal Sztuki Filmowej "Prowincjonalia") nagroda za zdjęcia
2003 - ZMRUŻ OCZY Łódź (do 1999 Toruń) (Międzynarodowy Festiwal Autorów Obrazu "Camerimage") nagroda specjalna
2003 - ZMRUŻ OCZY Gdynia (do 1986 Gdańsk) (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych) nagroda za zdjęcia

 

Filmografia

/wybrane tytuły/

2015-2016 STRAŻACY, reż. Maciej Dejczer, Łukasz Palkowski,

2015 EXCENTRYCY CZYLI PO SŁONECZNEJ STRONIE ULICY, reż. Janusz Majewski

2014 KARUZELA film fabularny reż.Robert Wichrowski

2014 NA KRAWĘDZI serial fabularny reż.Maciej Dutkiewicz

2013 DROGA PRZEZ LABIRYNT.PENDERECKI film dokumentalny reż.Anna Schmidt

2013 SEN JEST ŻYCEIM film dokumentalmy reż.Stefan Szlachtycz

2012 Imagine - film fab.reż. A.Jakimowski,zdjęcia

2011 W ciemności- film fab.,reż.A.Holland, zdjęcia (II ekipa)

2010 Ojciec Mateusz- serial tv,reż. Wojciech Nowak, Maciej Dutkiewicz, Andrzej Kostenko,
2009 Mała Matura - film fab. reż. Janusz Majewski,
2008 Miasto z morza-film fab. reż. Andrzej Kotkowski,
2008 Serce na dłoni -film fab. reż.Krzysztof Zanussi,
2007 Sztuczki-film fab. reż. Andrzej Jakimowski,
2005 Solidarnosc, Solidarnosc ... "Torba"
2004 Spam
2002 Zmruż oczy-folm fab. reż. Andrzej Jakimowski,