Autorzy zdjęć

Paweł Chorzępa

Informacje

Rok urodzenia: 1981

 

Nagrody

2017, ZUD, Nagroda im. Andrzeja Munka (przyznawana przez PWSFTviT) za zdjęcia; za "silne i dojrzałe fabularne zdjęcia wykreowane bardzo skromnymi środkami w warunkach dokumentalnych. Za umiejętność stawiania kamery w odpowiednim miejscu i ukazania nadziei w opowiedzianej historii"

2016, ZUD, Saratow (Międzynarodowy Festiwal Filmów Dokumentalnych "Saratowskie cierpienia") Nagroda za zdjęcia

2014, KIEDY BĘDĘ PTAKIEM, Katowice (w latach 2004-2005 Cieszyn) (Węgiel Student Film Festiwal) Nagroda za najlepsze zdjęcia

2012, SAMOTNOŚĆ DŹWIĘKU, Bydgoszcz (od roku 2010; w latach 1993-99 Toruń; w latach 2000-09 Łódź) (Międzynarodowy Festiwal Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych "Plus Camerimage") Wyróżnienie w Konkursie Krótkometrażowych Filmów Dokumentalnych

2011, OSTATNI POCIĄG, Petersburg (Międzynarodowy Festiwal Debiutów i Filmów Studenckich "Początek") nagroda za zdjęcia

2011, OSTATNI POCIĄG, Finale Ligure (Overlook International Short Film Festival) wyróżnienie specjalne za zdjęcia

2010, KRAJOBRAZ NIZINNY Z KOŁYSKĄ, Lublin (Festiwal "Złote Mrówkojady") Nagroda za zdjęcia w Konkursie Etiud Studenckich

2009, KOLEJNY DZIEŃ, Los Angeles (Festiwal Filmów Polskich) Nagroda za zdjęcia "Kodak Award"

 

 

Filmografia

2018, ANDREW WARHOLA, MOJA FABRYKA, dir. Bogdan Dziworski, Zdjęcia

2017, OPERA O POLSCE, dir. Piotr Stasik, Film dokumentalny, Zdjęcia

2017, PRZEMEK DYAKOWSKI. ŻYCIE NA JAZZOWO, dir. Andrzej Mańkowski, Film dokumentalny, Zdjęcia

2016, PIERWSZY POLAK NA MARSIE, dir. Agnieszka Elbanowska, Film dokumentalny, Zdjęcia

2016, POLONEZ, dir. Agnieszka Elbanowska, Film dokumentalny, Zdjęcia, Operator kamery

2016, ZUD, dir. Marta Minowicz, Film fabularny, Zdjęcia

2014, POGRZEBINY, dir. Wojciech Stupnicki, Film fabularny – krótkometrażowy, Operator kamery, Zdjęcia

2013, KIEDY BĘDĘ PTAKIEM, dir. Monika Pawluczuk, Film dokumentalny, Zdjęcia

2012, MÓJ DOM, dir. Magdalena Szymków, Film dokumentalny, Zdjęcia

2012, PIERWSZE SŁOWO, dir. Łukasz Nowak, Film fabularny – krótkometrażowy, Operator kamery, Zdjęcia

2012, SAMOTNOŚĆ DŹWIĘKU, dir. Jacek Piotr Bławut, Film dokumentalny, Zdjęcia

2011, DECRESCENDO, dir. Marta Minorowicz, Film dokumentalny, Zdjęcia

2010, KAWAŁEK LATA, dir. Marta Minorowicz, Film dokumentalny, Zdjęcia

2010, MOJA ROLA, dir. Tomasz Bardorsh, Film dokumentalny, Zdjęcia

2010, OSTATNI POCIĄG, dir. Weronika Tofilska, Etiuda szkolna, Zdjęcia

2010, TYLKO DLA OBŁĄKANYCH, dir. Paweł Maślona, Etiuda szkolna, Zdjęcia

2009, CHARON TAXI, dir. Joanna Wójcik, Etiuda szkolna, Zdjęcia

2009, GOŚCIEM U SIEBIE, dir. Arkadiusz Biedrzycki, Film dokumentalny, Operator kamery, Zdjęcia

2009, KRAJOBRAZ NIZINNY Z KOŁYSKĄ, dir. Arkadiusz Biedrzycki, Film dokumentalny, Zdjęcia

2008, BLADY JEŹDZIEC, dir. Wojciech Kuś, Etiuda szkolna, Zdjęcia

2008, KOLEJNY DZIEŃ, dir. Weronika Tofilska Etiuda szkolna, Zdjęcia