Jarosław Żamojda, PSC

Informacje

Rok urodzenia: 1960

 

Wykształcenie

Wydział Operatorski PWSFTviT w Łodzi

 

Nagrody

2000 - nagroda za reżyserię telewizyjnego spektaklu "Farrago"

          na III Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Reżyserskiej     "Interpretacje" w Katowicach

1995 - MŁODE WILKI Gdynia (do 1986 Gdańsk) (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych) nagroda za debiut reżyserski
1995 - MŁODE WILKI Chicago (Festiwal Polskich Filmów) Złote Zęby - nagroda publiczności
1991 - POŻEGNANIE JESIENI Nagroda Węgierskiej Akademii Filmowej
1991 - POŻEGNANIE JESIENI Nagroda Ministra Kultury i Sztuki
1989 - POŻEGNANIE JESIENI Nagroda im. Andrzeja Munka (przyznawana przez PWSFTviT)

 

Filmografia

2017 - NA UKŁADY NIE MA RADY,

2017 - RECEPTA NA MIŁOŚĆ, (serial tv)

2015 - 7 RZECZY, KTÓRYCH NIE WIECIE O FACETACH, Zdjęcia, film fabularny,

2010- CHICHOT LOSU , Zdjęcia , serial tv, 2008 - TRZECI OFICER Operator obrazu,
2008 - TERAZ ALBO NIGDY! Zdjęcia-współpraca (odcinek 1),
2008-2016 - OJCIEC MATEUSZ
2008 - NIE KŁAM KOCHANIE
2008 - NAZNACZONY (odcinek 1),
2005-2007 - MAGDA M.
2000 - PIERWSZY MILION Zdjęcia,
1999 - PIERWSZY MILION (serial tv) Zdjęcia (odcinki: 2-4),
1995 - ODJAZD (serial TV)
1995 - CWAŁ
1993 - LAZARUS
1993 - BANK NIE Z TEJ ZIEMI
1992 - DOTKNIĘCIE RĘKI
1991 - ODJAZD
1991 - OBYWATEL ŚWIATA
1990 - POŻEGNANIE JESIENI
1990 - BERLIN (2) w NAPOLEON
1989 - CO LUBIĄ TYGRYSY Operator II,
1988 - CRIMEN Zdjęcia,
1987 - ZAD WIELKIEGO WIELORYBA

 

Spektakle telewizyje:

SPEKTAKLE TELEWIZYJNE:

2016 - Totus tuus, reż. Paweł Woldan,

2015 –  Zaręczyny, reż. Wojciech Nowak,

1999 - Wojna kreskówek,

1998 - Farrago