Michał Żurawski

Informacje

Rok urodzenia: 1979

 

Wykształcenie

2002 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (Akademia Teatralna w Warszawie)

 

Filmografia

Wybrana filmografia:

2017 - DRUGA SZANSA, serial, reż. Jan P. Matuszyński, (Piotr),

2017 - ULTRAVIOLET, reż. Jan Komasa, Sławomir Fabicki

2017 - POLANDJA, reż. Cyprian Olencki (Eryk)

2016 - VOLTA, reż. Juliusza Machulskiego (Dycha)

2016 - 53 WOJNY, reż. Ewa Bukowska (Witek)

2016 - JESTEM MORDERCĄ, reż. Maciej Pieprzyca (Marek)

2016 - DZIKIE RÓŻE, reż. Anna Jadowska (Andrzej)

2015 - BODO, reż. Michał Kwieciński, Michał Rosa (Kawetzky)

2015 - KOCHAJ, reż. Marta Plucińska

2015 - KARBALA reż. Krzysztof Łukaszewicz ( sierżant Waszczuk )

2015- PERSONA NON GRATA - reż. Celin Gluck

2014 - STRAŻACY reż.Maciej Dejczer (Dariusz "Dario" Rudnik)

2013 - OJCIEC MATEUSZ (Dymitr)

2013 - JEZIORAK (Vogt)

2013 - NA DOBRE I NA ZŁE (Leszek)

2013 - MIASTO 44 (Czarny)

2013 - CZAS HONORU ( Jabłoński)

2013 - KOMISARZ ALEX (Tomasz Gut)

2012 - BYĆ JAK KAZIMIERZ DEYNA ("Travolta"),
2012 - PRZEPIS NA ŻYCIE (Antoine Duchamp),
2011-2012 - BEZ TAJEMNIC (mecenas Kuba Bielicki),
2011 - LOS NUMEROS (szef bandytów),
2011 - W CIEMNOŚCI (Antoni Bortnik),
2010 - 1920. WOJNA I MIŁOŚĆ (Aleksander Sribielnikow),
2010 - KONTRYM Spektakl telewizyjny (Oficer),
2010-2011 - LUDZIE CHUDEGO(podkomisarz Łukasz Łukaszewicz "Lukas"),
2009 - 39 I PÓŁ (policjant),
2009 - JANOSIK. PRAWDZIWA HISTORIA (podoficer),
2009 - LONDYŃCZYCY 2 (Alek Nawrocki, pracownik opieki społecznej),
2009 - LUNATYCY (Bartek, chłopak Kamy),
2009 - SPOWIEDŹ (27) w OJCIEC MATEUSZ (Jerzy Rozwadowski),
2009 - SPRAWIEDLIWI (Henryk Latejner),
2009 - TARAS BULBA (Wojciech),
2009 - ZERO (kochanek żony prezesa),
2008 - CZARNY (Czarny),
2008 - MAŁA WIELKA MIŁOŚĆ (ochroniarz hotelowy),
2008 - MAŁA WIELKA MIŁOŚĆ (ochroniarz hotelowy),
2008 - PITBULL Serial fabularny (podkomisarz Robert Nimski "Łapka"),,
2008 - TWARZĄ W TWARZ. (2 role: Marcin Sikorski, brat Pawła po operacji plastycznej twarzy; strażnik więzienny Robert Szyszkiewicz),
2008 - ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ (Paweł),
2007 - EGZAMIN Z ŻYCIA (Rafał Jachoda),
2007 - EKIPA (borowiec Artur),
2007 - KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (architekt Dominik)
2007 - MAGDA M.(Andrzej Grabski),
2007 - ODWRÓCENI (Jan Zagórski),

 

Video

Demo Michal Zurawski